Ingredience: | |||||
brambory | 8 ks | smetana na vaření | 125 ml | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | kmín | špetka | slanina | 60 g |
čedar | 2 plátky | pažitka | na ozdobení |
Už jsem tu jednou psala jak jsem závislá na mladých kuchařích z americké reality show o vaření Masterchef junior. A právě v jednom z dílů jsem načerpala inspiraci na tento recept, který jsem si ale mírně upravila podle svého.
Většinou se bramborovým krémům vyhýbám protože mi chuťově připomínají bramborovou kaši i když konzistence je trochu jiná. U této polévky to ze začátku bylo stejné, ale po třetí, čtvrté lžičce jsem se do ní úplně zamilovala.
Brambory oškrábeme a povaříme do měkka v osolené vodě.
Po uvaření brambor slijeme většinu vody a ručním mixérem brambory rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl, pepř a kmín.
Postupně přilíváme smetanu podle chuti a potřeby. Pokud budeme chtít krém hustší přidáme méně smetany a kdo má rád řidší polévky může si přidat i víc než 125 ml.
Slaninu opečeme na pánvi a čedar nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Slaninu, čedar a pažitku používáme až při závěrečném zdobení na talíři.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI