Bramborový krém se slaninou a čedarem zpět

Ingredience:
brambory8 kssmetana na vaření125 mlsůl dle chuti
pepř špetkakmín špetkaslanina60 g
čedar2 plátkypažitka na ozdobení
brambory 8 ks, smetana na vaření 125 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, kmín špetka, slanina 60 g, čedar 2 plátky, pažitka na ozdobení

Příprava

Už jsem tu jednou psala jak jsem závislá na mladých kuchařích z americké reality show o vaření Masterchef junior. A právě v jednom z dílů jsem načerpala inspiraci na tento recept, který jsem si ale mírně upravila podle svého.
Většinou se bramborovým krémům vyhýbám protože mi chuťově připomínají bramborovou kaši i když konzistence je trochu jiná. U této polévky to ze začátku bylo stejné, ale po třetí, čtvrté lžičce jsem se do ní úplně zamilovala.

Brambory oškrábeme a povaříme do měkka v osolené vodě. 
Po uvaření brambor slijeme většinu vody a ručním mixérem brambory rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl, pepř a kmín.
Postupně přilíváme smetanu podle chuti a potřeby. Pokud budeme chtít krém hustší přidáme méně smetany a kdo má rád řidší polévky může si přidat i víc než 125 ml. 
Slaninu opečeme na pánvi a čedar nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Slaninu, čedar a pažitku používáme až při závěrečném zdobení na talíři.

2015-09-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI