Ingredience na krém: | |||||
menší brokolice | 2 ks | střední cibule | 2 ks | stroužky česneku | 4 ks |
menší brambory | 3 ks | zeleninový vývar | 1100 ml | olej | 5 lžic |
sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Socca: | |||||
cizrnová mouka | 130 g | voda | 200 ml | sůl | 1/2 čajové lžičky |
olivový olej | 30 ml |
Socca je vlastně takový slaný koláč, nebo možná palačinka z cizrnové mouky. Já ji ráda dělám slabou a přikusuji ji k polévkám nebo hummusu.
Udělat si ji ale klidně můžete i mnohem silnější a dát si ji jen tak.
Cibuli nakrájíte na menší kostičky a na oleji opečete dorůžova. Přidáte prolisovaný česnek a necháte rozvonět.
Přidáte drobněji pokrájené brambory a brokolici rozebranou na růžičky. Zeleninu orestujete, dochutíte solí a pepřem, zalijete vývarem a přivedete k varu.Vaříte dokud není zelenina měkká.
Když je zelenina vařená, vše rozmixujete dohladka.
Všechny suroviny na soccu smícháte dohromady a necháte 2 hodiny odstát.
Odstátou směs promícháte a po částech vléváte do rozpálené pánve s nepřilnavým dnem. Placky by měli být silné asi 2-3 mm.
Každou placku z obou stran opečete dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI