Caldo verde zpět

Ingredience:
kadeřávek zbavený tuhého řapíku a trochu posekaného300 goloupané a nakrájené brambory700 gzeleninový nebo kuřecí vývar1,5 l
klobáska chorizocca 100 gvelká cibule nakrájená na kostičky1 ksčesnek3 větší stroužky
olivový olej1 lžícesůl dle chutičerstvý pepř dle chuti
kadeřávek zbavený tuhého řapíku a trochu posekaného 300 g, oloupané a nakrájené brambory 700 g, zeleninový nebo kuřecí vývar 1,5 l, klobáska chorizo cca 100 g, velká cibule nakrájená na kostičky 1 ks, česnek 3 větší stroužky, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, čerstvý pepř dle chuti

Příprava

Caldo verde je polévka. Je to tradiční Portugalská polévka. Výborná polévka. Polévka v Portugalsku podávaná hlavně o svatbách a narozeninách. Polévka, jejíž hlavní ingrediencí je kadeřávek. Teda lépe řečeno druh kadeřávku caldo negro. Kadeřávek je výborný druh kapusty. Tento druh kapusty vám vydrží na zahradě i v zimě. Proto si ho určitě nasaďte. Konec zprávy v českém jazyce.

Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později. Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.

2016-07-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI