Ingredience: | |||||
velká cibule nebo 2 menší | 1 ks | olej nebo ghí/máslo | 2 lžíce | celer | cca 500 g |
horká voda nebo zeleninový vývar | 2,5 l | velké jablko | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | ostřejší hořčice (domácí hořčice) | 2 lžíce | rostlinná smetana | 200 ml |
kousky uzeného tempehu nebo seitan | dle chuti | hladkolistá petrželka | dle chuti |
Celer mám ráda, ale klasická samotná celerovka chuťově nijak zvlášť nenadchne. Tahle je s jablíčkem a domácí hořčicí. Dodají společně polévce šmrnc ve francouzském stylu! Trochu neobvyklé ale nebojte se toho. Je výtečná!
Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme na oleji zesklovatět. Osolíme a přidáme nastrouhaný nebo na malé kousky nakrájený celer a jablko. Chvilku dusíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Když je vše uvařené, je to chvilku, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme hořčicí, pepřem a zjemníme smetanou. Podáváme s nudličkami tempehu nebo seitanu a s čerstvou natí petrželky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI