Ingredience: | |||||
celer | 1/2 bulvy | petržel | 1/2 kořene | větší brambory | 2 ks |
Sedlčanský krémový Modřenín | 20 g | česnek | 1 stroužek | přepuštěné máslo | 1 lžička |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | zeleninový bujon Würzl | 1/2 kostky |
petrželka | dle chuti |
Už tady na blogu nebyla dlouho žádná polévka a přitom bych je mohla jíst každý den. Moje oblíbené jsou takové ty extra husté a krémové polévky se spoustou rozmixované zeleniny. A protože zbožňuji chuť celeru a vůbec veškeré kořenové zeleniny, rozhodla jsem se pro jednoduchý celerovo-petrželový krém, který jsem doplnila o modrý sýr. Ten se v polévce krásně rozpustí a udělá ji ještě krémovější. Bez mouky a zbytečného zahušťování.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI