Celerový krém s hruškami zpět

Ingredience:
střední celer (očištěný a nakrájený na kostky)1 kshruška (nakrájená na kostky)2 kspórek (bílá část, dobře omytá a nakrájená na kolečka)1 ks
kešu ořechy70 golej1 lžícezeleninový vývar1 l
pepř špetkasůl dle chutinastrouhaný muškátový oříšek1/4 lžičky
agáve sirup1 - 2 lžíce
střední celer (očištěný a nakrájený na kostky) 1 ks, hruška (nakrájená na kostky) 2 ks, pórek (bílá část, dobře omytá a nakrájená na kolečka) 1 ks, kešu ořechy 70 g, olej 1 lžíce, zeleninový vývar 1 l, pepř špetka, sůl dle chuti, nastrouhaný muškátový oříšek 1/4 lžičky, agáve sirup 1 - 2 lžíce

Příprava

Dnes jsem ze záhonu vyzvedla poslední celer. Celer je skvělý, jediné co mne na něm rozčiluje je to jeho loupání, kdy se snažíte zachovat, co nejvíce celeru a přitom z něj dostat všechen písek. Mám pocit, že vždycky mám strašně odpadu. 

Často z něj dělám jednoduchou pomazánku, nebo ho nakrájím na hranolky, ty promíchám s kari kořením a trochou oleje a pak je upeču na plechu v troubě. Celer totiž dokáže skvěle nahradit brambory, zkuste z něj udělat “bramborovou” kaši. Doporučuji vyzkoušet všem odpůrcům celeru, myslím že by je to mohlo konvertovat zpět na celerovíru:o).

Dnes jsem ale zkusila celer jinak. Jako krémovou polévku s hruškami. Barva nic moc, ale chuť moc dobrá.  

Na oleji necháme zesklovatět pórek, přidáme celer, hrušky a kešu, zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni probublávat dokud celer nezměkne - trvalo to asi 20 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme na jemný krém a dochutíme muškátovým oříškem, agáve sirupem, solí a pepřem. Na talíři dozdobíme pár kešu ořechy a trochou čerstvě mletého pepře.

2014-12-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI