Česká bramboračka s houbami zpět

Ingredience:
voda1,5 lbrambory300 gpokrájená zelenina (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel)300 - 400 g
lesní houby2 lžícemáslo40 ghraška (hladká mouka) na zahuštění
drcený kmín dle chutimajoránka dle chutijarní cibulka1 ks
česnek3 - 4 stroužkysůl dle chutimletý pepř dle chuti
kurkuma špetkamletý zázvor špetkanať z petrželka a jarní cibulky dle chuti
voda 1,5 l, brambory 300 g, pokrájená zelenina (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel) 300 - 400 g, lesní houby 2 lžíce, máslo 40 g, hraška (hladká mouka) na zahuštění, drcený kmín dle chuti, majoránka dle chuti, jarní cibulka 1 ks, česnek 3 - 4 stroužky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, kurkuma špetka, mletý zázvor špetka, nať z petrželka a jarní cibulky dle chuti

Příprava

Bramboračka je česká klasika. Já ji zkusila ozvláštnit zázvorem a bramboračka tak získala úplně jiný rozměr, moc jsme si pochutnali.

Do nádoby s vodou vložíme pokrájen a oloupané brambory, očištěnou a omytou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Nakonec přidáme povařit houby. V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu. Povaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a podle každého dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou petrželku a zjemníme máslem.  

2018-04-17 Polévky

Poznámka

Kdo má rád jíšku, zahustí polévku jíškou.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI