Ingredience: | |||||
voda | 1,5 l | brambory | 300 g | pokrájená zelenina (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel) | 300 - 400 g |
lesní houby | 2 lžíce | máslo | 40 g | hraška (hladká mouka) | na zahuštění |
drcený kmín | dle chuti | majoránka | dle chuti | jarní cibulka | 1 ks |
česnek | 3 - 4 stroužky | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka | mletý zázvor | špetka | nať z petrželka a jarní cibulky | dle chuti |
Bramboračka je česká klasika. Já ji zkusila ozvláštnit zázvorem a bramboračka tak získala úplně jiný rozměr, moc jsme si pochutnali.
Do nádoby s vodou vložíme pokrájen a oloupané brambory, očištěnou a omytou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Nakonec přidáme povařit houby. V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu. Povaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a podle každého dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou petrželku a zjemníme máslem.
Kdo má rád jíšku, zahustí polévku jíškou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI