Česneková polévka s pošírovaným vejcem zpět

Ingredience:
voda nebo vývar z vepřových kolem1,5 lstředně velké brambory3 ksčesnek6 stroužků
majoránka2 lžícemořská sůl1 lžičkapepř3 kuličky
kmín celý dle chuti40% eidam dle chutivejce dle potřeby
voda nebo vývar z vepřových kolem 1,5 l, středně velké brambory 3 ks, česnek 6 stroužků, majoránka 2 lžíce, mořská sůl 1 lžička, pepř 3 kuličky, kmín celý dle chuti, 40% eidam dle chuti, vejce dle potřeby

Příprava

Můj tip na geniální česnečku je ten, že pokud někdy doma vaříte vepřová kolena, vývar z nich vám poslouží jako ten nejlepší základ na česnekovou polévku. U nás doma se často dělá takzvaně kotlíkové maso, kdy se vaří vepřové koleno, játra či ledvinky spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Následně ten silný vývar uchováváme v mrazáku a používáme ho jako základ česnečky!

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 1 - 2 cm velké kostičky a dáme vařit do 1,5 l vody nebo vepřového vývaru. 

2. Vodu osolíme a přidáme čerstvě drcený pepř a kmín.

3. Po 15 minutách přidáme do hrnce majoránku a prolisujeme skoro celou paličku česneku. Množství stroužků volte podle toho, jak moc silný máte česnek, teď v zimě je docela slabý. Já dávám přibližně 6 stroužků česneku.

4. Na závěr do polévky vmícháme dvě rozkvedlaná vejce. Já osobně mám nejraději, když si vejce rozklepnu do misky a zaliju ho vroucí polévkou, stane se z něj prakticky pošírované vejce, které je dle mého TOP.

Polévku servírujeme s nastrouhaným sýrem v misce.

2017-11-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI