Ingredience: | |||||
voda nebo vývar z vepřových kolem | 1,5 l | středně velké brambory | 3 ks | česnek | 6 stroužků |
majoránka | 2 lžíce | mořská sůl | 1 lžička | pepř | 3 kuličky |
kmín celý | dle chuti | 40% eidam | dle chuti | vejce | dle potřeby |
Můj tip na geniální česnečku je ten, že pokud někdy doma vaříte vepřová kolena, vývar z nich vám poslouží jako ten nejlepší základ na česnekovou polévku. U nás doma se často dělá takzvaně kotlíkové maso, kdy se vaří vepřové koleno, játra či ledvinky spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Následně ten silný vývar uchováváme v mrazáku a používáme ho jako základ česnečky!
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 1 - 2 cm velké kostičky a dáme vařit do 1,5 l vody nebo vepřového vývaru.
2. Vodu osolíme a přidáme čerstvě drcený pepř a kmín.
3. Po 15 minutách přidáme do hrnce majoránku a prolisujeme skoro celou paličku česneku. Množství stroužků volte podle toho, jak moc silný máte česnek, teď v zimě je docela slabý. Já dávám přibližně 6 stroužků česneku.
4. Na závěr do polévky vmícháme dvě rozkvedlaná vejce. Já osobně mám nejraději, když si vejce rozklepnu do misky a zaliju ho vroucí polévkou, stane se z něj prakticky pošírované vejce, které je dle mého TOP.
Polévku servírujeme s nastrouhaným sýrem v misce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI