Ingredience: | |||||
zelený chřest | cca 500 g | brambora | 1 ks | bílá cibule | 1 ks |
česnek | 3 - 4 stroužky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
zeleninový vývar | 1 l | olej | dle potřeby | krevety (3 - 4 ks na porci) | cca 12 ks |
Dnes to u nás na oběd "chřestilo". Chřest je zelenina blízká cibuli a česneku. Přisuzují se mu výjimečné zdravotní účinky. Pokud nemáte rádi mořské plody, můžete si dát polévku bez krevet, je lahodná sama o sobě, ale pokud Vám mohu doporučit, tak ji vyzkoušejte s krevetami, jsou takovou třešničkou na dortu.
Nejprve si omyjeme chřest, odkrojíme špičky a spodní dřevnatou část. Dále oloupeme cibuli a nakrájíme (nemusíte úplně najemno). Na oleji si krátce osmahneme chřestové špičky a dáme je stranou (použijeme je pak na dozdobení polévky). Poté si v hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibulku, stroužek česneku a nakrájený chřest. Zalijeme vývarem, tak aby byla všechna zelenina ponořena, ale nikoliv více a vaříme. Jakmile se polévka přivede k varu, tak na jemném struhadle nastrouháme bramboru a vaříme cca 10 minut. Tak aby byla všechna zelenina měkká.
Mezitím si připravíme krevety (použila jsem mražené, již očištěné). Na pánev si dáme olej. Najemno nasekáme zbývající stroužky česneku a krátce opečeme, pak k nim přidáme krevety, které na pánvi osolíme a opepříme a vše krátce osmahneme.
Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Na závěr osolíme a opepříme. Podáváme s opečenými špičkami chřestu a krevetami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI