Chutná hrášková polévka s mátou zpět

Ingredience:
mražený hrášek1 pytlíčekbrambory2 kscibule1 ks
řapíkatý celer3 špalíčkypetržel1 ksmátacca 10 lístků
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
pečivo na krutony dle potřebyzakysaná smetana, smetana nebo lučina dle chuti
mražený hrášek 1 pytlíček, brambory 2 ks, cibule 1 ks, řapíkatý celer 3 špalíčky, petržel 1 ks, máta cca 10 lístků, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, pečivo na krutony dle potřeby, zakysaná smetana, smetana nebo lučina dle chuti

Příprava

Tak to se zase jednou mamce něco moooc povedlo. Miluju tyhle rychlé akce do 30 minut, ala co dům dal. Vznikla z toho lahodná polévka, kterou si marod přišel přidat. U nás v podání s domácí lučinou a krutony.

V hrnci si na olivovém oleji osmahneme cibulku, po chvíli přidáme nakrájený a očištěný řapíkatý celer a petržel, podlijeme vodou a přidáme 2 nakrájené brambory, osolíme a necháme vařit do změknutí. Vody většinou dávám tak 1 prstový článek nad zeleninu. Až je zelenina měkká, přidám mražený hrášek a vařím dalších tak 5-8 minut. Pokud je potřeba, přidáme skleničku vody, vaříme už jen krátce, ať si hrášek zachová barvu. Odstavím a přidám mátu a mixnu tyčovým mixerem do úplného hladka. Polévka má krásnou sladkou chuť a voní peprmintem. Výborná kombinace. Podle chutí můžete přidat trošku smetany nebo zakysané. U nás jsme ji nechaly jak je a při servírování jsem dala doprostřed domácí lučinu a krutony.

2016-05-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI