Ingredience: | |||||
cibule | 1 kg | pohanková lámanka | 200 g | voda/vývar | 3 l |
zakysaná smetana | 3 lžíce | hořčice | 3 lžíce | máslo/sádlo | 2 lžíce |
křen | 2 lžíce | česnek | 5 menších stroužků | vejce | 1 ks |
libeček | hrstička | sůl | dle chuti |
Tak jsem si říkala, že by to chtělo zase nějakou tu polévku. Cibulačku jsem už jednou dělala, ale tentokrát jsem ji chtěla ještě vylepšit a upravit tak, aby nejen parádně zasytila jako hlavní jídlo ale také, aby pěkně prohřála tělo v aktuálním mrazivém období.
Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.
K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.
Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.
Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10 - 15 minut. Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější.
Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme.
Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanou.
Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI