Cibulačka zpět

Ingredience:
cibule1 kgpohanková lámanka200 gvoda/vývar3 l
zakysaná smetana3 lžícehořčice3 lžícemáslo/sádlo2 lžíce
křen2 lžícečesnek5 menších stroužkůvejce1 ks
libeček hrstičkasůl dle chuti
cibule 1 kg, pohanková lámanka 200 g, voda/vývar 3 l, zakysaná smetana 3 lžíce, hořčice 3 lžíce, máslo/sádlo 2 lžíce, křen 2 lžíce, česnek 5 menších stroužků, vejce 1 ks, libeček hrstička, sůl dle chuti

Příprava

Tak jsem si říkala, že by to chtělo zase nějakou tu polévku. Cibulačku jsem už jednou dělala, ale tentokrát jsem ji chtěla ještě vylepšit a upravit tak, aby nejen parádně zasytila jako hlavní jídlo ale také, aby pěkně prohřála tělo v aktuálním mrazivém období.

Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět. 

K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.

Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.

Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10 - 15 minut. Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější. 

Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme. 

Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanou.

Přeji dobrou chuť!

2018-02-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI