Cibulová polévka s česnekem a bramborami na českém Ghí zpět

Ingredience
české Ghí1 lžícesádlo1 lžícestřední cibule4 ks
česnek1/2 palicemletý kmín1 špetkahimalájská sůl1 špetka
brambory3-4 ksvoda1,5 lstřední cuketa1 ks
české Ghí 1 lžíce, sádlo 1 lžíce, střední cibule 4 ks, česnek 1/2 palice, mletý kmín 1 špetka, himalájská sůl 1 špetka, brambory 3-4 ks, voda 1,5 l, střední cuketa 1 ks

Příprava

Milujeme polévky, polévka je základem, nedovedu si představit, že bychom ji jeden den vynechali. Už jsme točili stále dokola ty naše oblíbené květáková, brokolicová na xy způsobů a chtělo to změnu, vedle žampionové, kterou si kluci teď zamilovali je tato královnou číslo jedna. Manžel si o ni dnes vyloženě řekl a nedivím se je vážně výborná a přitom tak jednoduchá, máme hodně domácí cibule a brambor takže využíváme naplno zásoby na zimu.

Jdeme na super rychlou a chutnou polévku, na Ghí orestujeme dozlatova pokrájenou cibulku, následně přidáme očištěnou pokrájenou cuketu a brambory, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme kmín a osolíme, přidáme prolisovaný česnek, část si jej necháme stranou asi 3 stroužky. Vaříme do změknutí zeleniny. Lehce rozmixujeme, záleží jaké máte doma šťoury, já musím kvůli malému více mixovat, cibuli neee. Nakonec přidáme lžíci sádla, po rozpuštění dochutíme ještě přidáním česneku, případně ještě dosolíme, podáváme s opečeným pečivem či cibulovými kroužky. Polévky nejradějí dělám na již zmiňovaném českém Ghí -čku.

Dobrou chuť!

 

2019-02-14 Polévky

Poznámka

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. České Ghíčko

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI