Ingredience: | |||||
lahůdková cibulka (bílá i zelená část) | 2 svazky | střední brambory | 2 ks | pažitka | 1 svazek |
máslo | 1 plátek (1 cm) | prolisovaný česnek | 1 stroužek | smetana na vaření | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Když jsme na Pažitce, pojďme si dát něco s pažitkou!
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme brambory, osolíme a zalijeme horkou vodou.
Pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.
Mezitím nadrobno nakrájíme pažitku a přibližně 2 lžíce odložíme stranou na posypání hotové polévky.
Hrnec se zeleninou odstavíme ze sporáku, přidáme nakrájenou pažitku a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a opět dáme hrnec na sporák.
Přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit.
Do hotové polévky dáme odloženou pažitku a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI