Ingredience: | |||||
cizrna v konzervě | 1 balení | kokosové mléko v pokojové teplotě) | 1/2 konzervy | čerstvá limetková šťáva | trochu |
pepř | špetka | sůl | špetka | máslo | kousek |
zeleninový bio bujon | 1 ks | oblíbené pečivo na krutonky do polévky | dle chuti | olivový olej | trochu |
pokud chceme můžeme ke konci přidat trochu čerstvého posekaného koriandru | dle chuti |
Pokud máte rádi cizrnu, dali jste si předsevzetí, že budete v novém roce jíst častěji luštěniny,ale nechce se vám dlouho vyvářet tak tohle je ideální recept. Jedná se o velmi sytou a chuťově zajímavou polévku, která je podle mě vhodná jako tzv.obědová polévka, kdy si dáte trochu větší porci a druhé jídlo už není třeba :)
Navíc jí máte v mžiku hotovou , tedy pokud jako já použijete cizrnu konzervovanou a né v suchém stavu, já mám ve spíži vždy obě varianty a podle času zvolíme buď poctivější pomalý postup nebo rychlejší variantu v konzervě. Oblíbila jsem si kvalitní cizrnu v bio kvalitě od značky Alnatura z dmky, je vždy moc dobrá a navíc mám hned o fous lepší pocit, že je v lepší bio kvalitě.
Nejprve si nakrájíme pečivo na menší kostičky a na pánvi s rozpuštěným máslem osmahneme dozlatova. Krutonky dáme zvlášť do talíře či misky na stůl ať si každý přidá dle chuti. Na dno hrnce dáme trošku olivového oleje a a něm cca pět minut prohříváme slitou cizrnu. Mezitím si dáme do konvice ohřát vodu, vodu nalijeme na cizrnu, dle odhadu radši míň než víc, přidáme bujon a vlijeme polovinu kokosového mléka. Necháme deset minut prohřát a hlídám aby bylo v hrnci dost vody. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem polévku dohladka. Ochutíme solí , pepřem a troškou limetkové šťávy. Pokud chceme můžeme ještě přidat kokosové mléko dle chuti. Polévku podáváme teplou s krutonky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI