Ingredience: | |||||
uvařená cizrna | 400 g | batáty | 100 g | středně velklá cibule | 1 ks |
voda nebo vývar | 400 ml | kešu ořechy | 2 hrsti | čerstvá majoránka | snítka |
sušená majoránka | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti | mléko nebo metana | na zjemnění |
olej | dle potřeby |
Krémová polévka, kterou můžete bez problémů nabídnout i místo plnohodnotného hlavního jídla. Hodí se doplnit ji kouskem pečiva či jiné obilniny.
V hrnci rozpalte menší množství oleje a do zlatova na něm osmahněte na hrubo nakrájenou cibuli. Přidejte také batát nakrájený na malé kostičky o velikosti hrany zhruba půl centimetru. Až bude mít směs zlatavou barvu, přidejte uvařenou cizrnu, vývar a snítku majoránky. Cizrnu můžete použít buď sušenou, kterou jste půl dne předem namočili a poté uvařili do měkka, a nebo je k dostání i již uvařená cizrna v plechovce. Pár minut povařte, dokud batáty nezměknou, poté odstavte, bylinku vyjměte a vše ostatní rozmixujte na hladký krém. Závěrem jej ještě zjemněte smetanou či mlékem a dochuťte majoránkou a solí.
Podávejte s nasucho praženými kešu ořechy (od 2 - 3 let) a zakápněte panenským olejem.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI