Cizrnový krém se zázvorem a mrkvovými lupínky zpět

Ingredience:
cizrna250 gstřední mrkev3 ksčesnek3 stroužky
zázvor kousek (cca 4 cm)zeleninový vývarcca 1 lolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkakurkuma špetka
petrželka dle chuti
cizrna 250 g, střední mrkev 3 ks, česnek 3 stroužky, zázvor kousek (cca 4 cm), zeleninový vývar cca 1 l, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, kurkuma špetka, petrželka dle chuti

Příprava

Taky teď všude čtete o zdraví prospěšné cizrně? Doteď si pamatuju, jak jsem se k ní před lety prvně dostala - omylem jsme si ve Francii koupili plechovku cizrny místo kukuřice. Rizoto s ní ale nakonec bylo ještě lepší. Od té doby jsem na ni často zapomínala, teď se ji ale snažím víc a víc zařazovat do jídelníčku. Ostatně proč ne, pochutnám si na ní a navíc opravdu zasytí.

Předem namočenou cizrnu vaříme do měkka. 
Chceme-li mrkvové lupínky, nastrouháme jednu mrkev na kolečka, zakápneme olivovým olejem a dáme péct. 
Na oleji osmahneme zbytek mrkve nakrájenou na kostičky a celé stroužky česneku. 
Zalijeme asi litrem zeleninového vývaru a necháme povařit.
Přidáme uvařenou cizrnu, nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixerem.
Dle potřeby zředíme vodou tak, abychom dosáhli krémové konzistence.
Dochutíme - sůl, pepř, koření.
Krém podáváme zakápnutý oliv. olejem, posypáno petrželkou a lupínkami.

2015-09-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI