Čočková polévka zpět

Ingredience:
čočka200 - 250 gmrkev1 kscibule1 ks
brambora1 ksčesnek2 stroužkypárek s vysokým obsahem masa2 ks
sůl dle chutipepř dle chutidrcený kmín dle chuti
majoránka dle chutiolej dle potřebyvývar dle potřeby
čočka 200 - 250 g, mrkev 1 ks, cibule 1 ks, brambora 1 ks, česnek 2 stroužky, párek s vysokým obsahem masa 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, majoránka dle chuti, olej dle potřeby, vývar dle potřeby

Příprava

Zdravá polévka plná vlákniny se hodí jak k obědu, tak v hustější podobě jako večeře. Tato polévka je  u nás velice oblíbená. Někdy ji dělám velmi hustou, že v ní stojí lžíce, někdy řidší. Někdy používám vývar, jindy mouku. Zkrátka je pokaždé jiná, taková na jakou mám zrovna chuť.

Čočku si den předem namočte do dvakrát tak většího množství vody a dejte do lednice. Čočku sceďte a propláchněte čistou vodou. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou či vývarem, zhruba 5 cm nad čočkou a přidejte drcený kmín. Vařte do měkka.

Bokem na pánvi si rozehřejte trochu oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku. Párek nakrájejte na malé kousky a až začne cibulka hnědnout, přidejte ho na pánev. Opečte dozlatova.

Když je čočka skoro měkká, osolte ji. Do hrnce najemno nastrouhejte brambor a mrkev a nechte dovařit. Potom část polévky odeberte a rozmixujte nebo jednoduše párkrát projeďte polévku tyčovým mixérem. Tím e zahustí a netřeba mouky. Do hrnce přidejte opečenou cibulku s párkem. Dochuťte pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Polévku si můžete udělat hustou tak, jak máte rádi. Když se vám zdá příliš hustá, rozřeďte ji vývarem či vodou.

2017-03-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI