Ingredience: | |||||
čočka | 200 - 250 g | mrkev | 1 ks | cibule | 1 ks |
brambora | 1 ks | česnek | 2 stroužky | párek s vysokým obsahem masa | 2 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
majoránka | dle chuti | olej | dle potřeby | vývar | dle potřeby |
Zdravá polévka plná vlákniny se hodí jak k obědu, tak v hustější podobě jako večeře. Tato polévka je u nás velice oblíbená. Někdy ji dělám velmi hustou, že v ní stojí lžíce, někdy řidší. Někdy používám vývar, jindy mouku. Zkrátka je pokaždé jiná, taková na jakou mám zrovna chuť.
Čočku si den předem namočte do dvakrát tak většího množství vody a dejte do lednice. Čočku sceďte a propláchněte čistou vodou. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou či vývarem, zhruba 5 cm nad čočkou a přidejte drcený kmín. Vařte do měkka.
Bokem na pánvi si rozehřejte trochu oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku. Párek nakrájejte na malé kousky a až začne cibulka hnědnout, přidejte ho na pánev. Opečte dozlatova.
Když je čočka skoro měkká, osolte ji. Do hrnce najemno nastrouhejte brambor a mrkev a nechte dovařit. Potom část polévky odeberte a rozmixujte nebo jednoduše párkrát projeďte polévku tyčovým mixérem. Tím e zahustí a netřeba mouky. Do hrnce přidejte opečenou cibulku s párkem. Dochuťte pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Polévku si můžete udělat hustou tak, jak máte rádi. Když se vám zdá příliš hustá, rozřeďte ji vývarem či vodou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI