Čočková polévka s máslovou zeleninou zpět

Ingredience:
čočka250 gmáslo2 lžícecibule1 ks
mrkev1 kspetržel1 ksřapíkatý celer2 řapíky
voda2,5 lsůl dle chutipepř dle chuti
mouka1 lžícečesnek2 stroužkyvídeňské párky dle potřeby
majoránka dle chuti
čočka 250 g, máslo 2 lžíce, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, řapíkatý celer 2 řapíky, voda 2,5 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mouka 1 lžíce, česnek 2 stroužky, vídeňské párky dle potřeby, majoránka dle chuti

Příprava

Já ten podzim miluju. Zaprvý má nádherný barvy, a za druhý se dycky z venku děsně těším domů, do tepla. Dřív stačilo odemknout dveře bytu a hned mě do nosu trefila vůně nějaký silný polívky, kterou vařila máma. No a teď tu vůni zařizuju já. Uvařte si taky vylepšenou čočkovku, jak jí děláme u nás doma.

Čočku propláchneme a můžeme jí předem na hoďku namočit. V téže vodě vaříme čočku asi 40 minut do měkka. Na lžíci másla zpěníme cibulku, zaprášíme lžící mouky a uděláme si tak cibulovou jíšku. Na druhý lžíci másla si dozlatova usmažíme mrkev a petržel, nastrouhanou nahrubo a ke konci přidáme na plátky nakrájenej řapíkatej celer. Párky nakrájíme na tenký kolečka a nasucho opražíme na pánvi.
Uvařenou čočku osolíme, zahustíme jíškou, přidáme máslovou zeleninu, prolisovanej česnek, ještě chvíli provaříme a nakonec dochutíme voňavou majoránkou. Polívka je úžasně sytá, podáváme jí s opraženýma kolečkama vídeňských párků a představte si, že na Slovensku se do ní v některých rodinách přidává kapka citrónu, těsně před podáváním. Doporučuju vyzkoušet!

2016-10-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI