Ingredience: | |||||
cuketa | 500 g | velká cibule | 1 ks | česnek | 2 - 3 stroužky |
vývar | 500 ml | listy bazalky | hrst | sůl | dle chuti |
S cuketou je tu recept na kdeco. Je i v každé druhé mojí polévce. Ale zjistila jsem, že tu není žádná, kde by cuketa nefigurovala vedle nějaké další zeleniny. A přitom ona si zaslouží prostor jen sama pro sebe. Takže tady je - cuketovka bez doprovodu.
V hrnci rozpalte Ghí (případně olej) a osmahněte v něm na hrubé kostky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte i na plátky nakrájený česnek a společně dotáhněte o zlatavé barvy. Pak přihoďte cuketu nakrájenou na kostičky (loupat ji můžete, ale nemusíte), promíchejte a podlijte vývarem. Plamen stáhněte na mírné vaření, přihoďte bazalkové lístky, hrnec přikryjte poklicí a uvařte do změknutí. Délka vaření závisí na velikosti kostiček, na které jste cuketu nakrájeli, ale dlouho to netrvá - řekněme 10 minut.
Hotovou polévku rozmixujte na hladký krém, a to včetně lístků bazalky. Dochuťte solí, a pokud máte rádi, můžete přidat ještě prolisovaný česnek. Je možné polévku zjemnit i troškou smetany, já jsem to ale neudělala a i přesto, že jinak máme smetanové polévky nejraději, jsme si velmi pochutnali.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI