Ingredience: | |||||
menší cuketky | 2 ks | zralé avokádo | 1 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek |
zeleninový vývar / kuřecí | 1 litr | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce | limetka | 1 ks | uzený losos / grilovaný | 2 plátky |
čerstvý kopr | 1 hrstička | opečené mini-bagetky | 4 ks |
Dnes jsem se rozhodla spočítat recepty na polévky, které jsem pro svou dceru vytvořila. U čísla 45 jsme to vzdala. Čím častěji je vařím, tím víc mám tendence experimentovat a hledat nápady v zahraničních kuchařkách. K této polévce jsem se inspirovala v Kolumbii. Je to originálně studený avokádový krém a chutná opravdu skvěle. Pro dceru jsem ji udělala ale teplou a byla také výtečná, tedy aspoň podle jejích spokojeného výrazu a prázdného talíře.
Cuketu nakrájejte na kostičky a lehce orestujte na olivovém oleji. Restovanou cuketu zalijte vývarem a vařte doměkka.
Pokud chcete podávat polévku teplou, tak k uvařené cuketě přidejte avokádo a rozmixujte dohladka.
Pokud budete polévku podávat studenou, tak nechte vývar s cuketou nejprve vychladit a pak mixujte s avokádem.
Avokádo je na tepelnou úpravu poněkud citlivé, má tendence hnědnout a hořknout.
Rozmixovanou polévku již dále nevařte a snažte se omezit i ohřívání.
Polévku dochuťte kysanou smetanou, šťávou z citronu, nebo limetky, solí a pepřem dle chuti.
Podávejte s kysanou smetanou, lososem a bylinkami. Nezapomeňte na kopr, který chuť polévky jen příjemně umocní.
Studenou polévku podávejte ve sklenici na kostkách ledu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI