Ingredience: | |||||
cuketa | 400 g | pórek (bílá i zelená část) | 200 g | smetanový sýr | 150 g |
olej | 1 lžíce | cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
máslo | 1 plátek (2cm) | vejce | 2 ks | zeleninový vývar | 1 l |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | nakrájená pažitka | 2 lžíce |
Krutony: | |||||
starší rohlíky | 3 ks | olej | 1 lžíce |
Cuketu i pórek máme u nás doma všichni rádi, tak proč i nedopřát dobrou polévku.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozehřátém oleji je osmažíme.
Zeleninu očistíme a z cukety odstraníme semena.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, cuketu na kostky a pórek na jemné půlměsíčky.
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli a česnek. Po dvou minutách přidáme cuketu, zalijeme polovinou vývaru a pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.
Mezitím dáme do menšího kastrolu na rozehřáté máslo nakrájený pórek.
Přidáme špetku soli a pepře, restujeme, přidáme 2 lžíce vody a dusíme 10 minut.
Cuketu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a dolijeme zbytkem vývaru.
Uvedeme k varu, přidáme sýr, rozšlehaná vejce a necháme 2 minuty vařit.
Na závěr metličkou prošleháme, přidáme podušený pórek a podle potřeby dochutíme.
Na talíři posypeme pažitkou a osmaženými rohlíkovými krutonky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI