Cuketová polévka s pórkem a sýrem zpět

Ingredience:
cuketa400 gpórek (bílá i zelená část)200 gsmetanový sýr150 g
olej1 lžícecibule1 ksčesnek1 stroužek
máslo1 plátek (2cm)vejce2 kszeleninový vývar1 l
sůl dle chutimletý pepř dle chutinakrájená pažitka2 lžíce
Krutony:
starší rohlíky3 ksolej1 lžíce
cuketa 400 g, pórek (bílá i zelená část) 200 g, smetanový sýr 150 g, olej 1 lžíce, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, máslo 1 plátek (2cm), vejce 2 ks, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nakrájená pažitka 2 lžíce, starší rohlíky 3 ks, olej 1 lžíce

Příprava

Cuketu i pórek máme u nás doma všichni rádi, tak proč i nedopřát dobrou polévku.

Rohlíky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozehřátém oleji je osmažíme. 

Zeleninu očistíme a z cukety odstraníme semena.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, cuketu na kostky a pórek na jemné půlměsíčky.

V hlubším hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli a česnek. Po dvou minutách přidáme cuketu, zalijeme polovinou vývaru a pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.

Mezitím dáme do menšího kastrolu na rozehřáté máslo nakrájený pórek.

Přidáme špetku soli a pepře, restujeme, přidáme 2 lžíce vody a dusíme 10 minut.

Cuketu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a dolijeme zbytkem vývaru.

Uvedeme k varu, přidáme sýr, rozšlehaná vejce a necháme 2 minuty vařit. 

Na závěr metličkou prošleháme, přidáme podušený pórek a podle potřeby dochutíme.

Na talíři posypeme pažitkou a osmaženými rohlíkovými krutonky.

2017-08-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI