Ingredience: | |||||
cibule | 2 ks | česnek | 3 stroužky | olej, máslo, nebo ghí | 2 lžíce |
sůl | 2 lžičky | horká voda nebo zeleninový vývar | 2 l | přerostlá cuketa (oloupaná, bez semen) | 1 ks (cca 1-1,5kg) |
sušený tymián | 1 lžíce | mletý kmín | 1 lžička | domácí vegeta | 2 lžíce |
kváskový chleba | 1 velký krajíc | listy lichřeřišnice | dle chuti | chleba | k podávání |
olivový olej | k podávání |
Je zahuštěná domácím kváskovým chlebem. Musím se pochlubit, trénuju už nějakou dobu pečení bochníku, protože se mi ten sice kváskový, ale z domácí pekárny po 6 letech omrzel. Zatím nemám tolik zkušeností k tomu, abych o tom něco napsala. Je to úplně jiný level, celkem věda. A tak neúspěchy jsou, i když ne takové, aby se chleba nedal konzumovat... řeším třeba: sakra, jak jen udělat velké bubliny ve střídce, lepší kůrku atd. Do polévky tedy padl krajíc normálně poživatelného chleba. Chlebovou strouhanku, která je na zahušťování taky super a změna, doma nevedu. Není totiž ani šance ji udělat! Polévka je vhodná pro milovníky lehčích zeleninových polévek a zahrádkářům pomůže udat další kus. Jo dýně a cukety se letos povedly!
Oloupanou nakrájenou cibuli s utřeným česnekem osmahneme na tuku, osolíme a vložíme na větší kostky nakrájenou cuketovou dužinu. Promícháme, přidáme tymián, kmín a vegetu a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vaříme asi 15 minut, vložíme nakrájený chléb a pak rozmixujeme ponorným mixérem.
Jednoduchá rychlá dobrota. Já si teď servíruju hodně oliváč snad do všeho.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI