Cuketovo-rajčatová polévka s quinoou zpět

Ingredience:
quinoa1/2 hrnkustředně pálivé kari1 lžícecuketacca 400 g
rajčata500 gmenší cibule1 kstymián4 snítky
sůl dle chutipepř dle chuti
quinoa 1/2 hrnku, středně pálivé kari 1 lžíce, cuketa cca 400 g, rajčata 500 g, menší cibule 1 ks, tymián 4 snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Další recept, kde využijete cuketu, navíc se super potravinou quinoou, kterou uděláte radost vašemu tělu. Quinoa je obilnina, která je známá jako potravina Inků, tudíž se jedla už před 5000 lety. A proč super potravina? Obsahuje totiž celkovou bílkovinu, tedy všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro náš organismus. Je bohatá na vlákninu (které není nikdy dost), obsahuje vápník, hořčík, železo, fosfor, mangan. Disponuje vyšším množstvím betakarotenu, riboflavinu (vitaminu B2) a vitaminu E. Inky byla quinoa nazývána Chisya mama – matka zrno a je známo přes 250 jejich druhů. Využití quinoy je pestré od sladkého pečení, přes saláty, přílohy, slané zapékané pokrmy...takže si ji neváhejte pořídit a něco vyzkoušet. Třeba tuto polévku.

Quinou namočte na 15 minut v misce do vody. Rajčata spařte a oloupejte. Nakrájejte na kousky a zbavte bubáků. Cuketu oloupejte a zbavte semínek. Také nakrájejte na kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli, cuketu a rajčata dejte do hrnce, přilijte asi 1 litr vody, přidejte tymián, osolte a trochu opepřete. Dejte vařit na 15 minut. Quinou i s vodou dejte do jiného hrnce, přidejte další hrnek vody a kari koření a vařte asi 10 minut. Polévku rozmixujte a přidejte scezenou quinou. Dochuťte solí a pepřem.

2016-07-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI