Cuketový krém s parmezánovými krutony zpět

Ingredience:
malá cuketa2 ksmalá cibule1 ksčesnek2 stroužky
olivový olej trochuzeleninový vývar dle potřebytymián dle chuti
petrželka dle chutibazalka dle chuti
malá cuketa 2 ks, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, olivový olej trochu, zeleninový vývar dle potřeby, tymián dle chuti, petrželka dle chuti, bazalka dle chuti

Příprava

Miluju krémové polévky! Jednak pro jejich jednoduchost a rychlou přípravu, ale především pro to, jak chutnají a vypadají! Vlastně.. mé oči asi milují naservírovaný krém víc než chuťové buňky a zamiluju se dřív než ochutnám. A co vy?

Malou cuketku stačí umýt. Velkou oloupeme,  zbavíme semínek a pak teprve nakrájíme na kostičky. Cibulku nasekanou nadrobno a celé stroužky česneku osmahneme. Přidáme kostičky cukety a restujeme dozlatova. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a bujonem-brzy přidám tip, jak bujonuju já). Množství musíme odhadnout tak, aby vznikla krémová konzistence. Povaříme asi 10 min  a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. osolíme, opepříme,  ,,obylinkujeme". Mělo by tam přijít hodně tymiánu nebo bazalky, popř. petrželka a další. Nakonec můžete zjemnit smetanou a naservírovaný krém pokapat olivovým olejem.

Parmezánové krutony

Bagetku, chléb, whatever.. nakrájíme na kostičky. V míse zakápneme olejem, lehce osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným parmezánem (Gran Moravia). Obsah mísy vysypeme na plech a pár minut pečeme dozlatova.

2014-07-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI