Dal Shorva zpět

Ingredience:
lúpaná oranžová šošovice3/4 pohárakuracie vývar3 poháremletá kurkuma1/4 lyžičky
mletý zelený kardamón štipkarímskej rasce1/4 lyžičkykajenské korenie1/4 lyžičky
bobkový list1 ksghí cesnak1 strúčik
horčičné semianko1 lyžičkacitrónová šťáva1 lyžičkasoľ
koriandrová vňať
lúpaná oranžová šošovice 3/4 pohára, kuracie vývar 3 poháre, mletá kurkuma 1/4 lyžičky, mletý zelený kardamón štipka, rímskej rasce 1/4 lyžičky, kajenské korenie 1/4 lyžičky, bobkový list 1 ks, ghí , cesnak 1 strúčik, horčičné semianko 1 lyžička, citrónová šťáva 1 lyžička, soľ , koriandrová vňať

Příprava

Indická šošovicová krémová polievka

Ak nemáme mletý kardamón; 2 tobolky kardamónu rozlúskneme a semienka rozdrvíme.

Šošovicu prepláchneme a namočíme na pol hodinky.

Do hrnca dáme kurací vývar, šošovicu, kurkumu, kajenské korenie, rímsku rascu a bobkový list. Privedieme k varu. Varíme na miernom ohni 30 minút.

Ak používame bobkový list, po 30 minútach ho vyberieme. Karí lístky môžeme nechať v polievke.

Polievka musí byť hustejšia, krémová, takže ak je príliš vodová, zvýšime oheň a necháme prebytočnú tekutinu vyvariť. 

Cesnak si nastrúhame na jemno. V hrnčeku zohrejeme ghí a opražíme na ňom cesnak, kardamón a horčičné semienko. Semienko necháme prasknúť a toto vlejeme spolu s ghí do polievky; osolíme.

Dobre premiešame a 5 minút prevaríme, odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z citróna. Kto má rád ozdobí koriandrovou vňaťou.

2013-12-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI