Drožďová polévka se zeleninou, nočky, žampiony a hlívou zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná200 gdroždí1 a 1/2 balíčkumalé žampiony150 g
kurkuma nebo kari koření špetkamáslo dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutidrcený kmín dle chutimrkev2 ks
petržel1 kspetrželka nebo libeček dle chutivoda dle potřeby
Nočky:
vejce1 kssůl špetkadětská krupička dle potřeby
hlíva ústřičná 200 g, droždí 1 a 1/2 balíčku, malé žampiony 150 g, kurkuma nebo kari koření špetka, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, petrželka nebo libeček dle chuti, voda dle potřeby, vejce 1 ks, sůl špetka, dětská krupička dle potřeby

Příprava

"Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt" říkávaly a říkají naše babičky a v zimě přijdou zeleninové polévky a vývary vždy vhod.

100 g žampionů a 100 g hlívy očistíme a pokrájíme na plátky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle zpěníme pokrájenou zeleninu a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, špetku kurkumy (kari), vodu a povaříme doměkka. Ponorným mixérem vše nahrubo rozmixujeme a dál povaříme. Do vroucí polévky zavaříme noky z krupičky a jednoho vejce. Polévku dozdobíme petrželkou a zbytkem hub, které jsme nakonec pokrájeli na plátky a orestovali na másle. Podle chuti osolíme a opepříme.

2018-11-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI