Ingredience: | |||||
kuřecí paličky | 4 ks | mrkev | 2 ks | celer | 1/4 ks |
cibule | 1/2 ks | petržel | 1 ks | cherry rajčátka | 2 ks |
hrášek | dle chuti | kuuřice | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | kurkuma | špetka | ||
Knedlíčky: | |||||
kuřecí játra | 300 g | vejce | 1 ks | změklé máslo | 1 lžíce |
muškátový květ | dle chuti | česnek | 2 - 3 stroužky | strouhanka z TUC krekrů | dle potřeby |
Dále budete potřebovat: | |||||
nudle | dle chuti | petrželka | dle chuti |
Polévky jsou v zimě u nás skoro na denním pořádku a i masový vývar se snažím vždy něčím ozvláštnit. Například jako dnes játrovými knedlíčky se strouhankou z krekrů TUC.
Maso a očištěnou zeleninu vložíme do tlakového hrnce. Přidáme sůl, půlku cibule i se slupkou, špetku kurkumy, cherry rajčata, zalijeme vodou a tlakujeme cca 15 - 20 minut.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky.
Játra nasekáme (nameleme), přidáme vejce, muškátový květ, pepř, česnek a strouhanku z TUC krekrů. Mokrou rukou vytvoříme kuličky, které dáme na chvíli do chladu. Po této době vývar přecedíme a zavaříme knedlíčky, které povaříme cca 8 minut.
Zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme do polévky uvařené nudle a petrželku.
Ideální jsou domácí nudle, ale já ráda používám čínské nudle, které přeliji vodou a 20 - 25 minut je nechám v míse. Poté je přecedím a nakonec zavařím do polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI