Ingredience: | |||||
máslová dýně | 1 kg | řapíkatý celer | 2 ks | česnek | 4 stroužky |
šalotka | 1 ks | mrkev | 2 ks | chilli paprička | 1 ks |
rozmarýn | snítka | zeleninový vývar | 1,5 l | pepř | špetka |
sůl | špetka | smetana | 1 kelímek | curry koření | špetka |
dýňová semínka | na ozdobení | zakysaná smetana | na ozdobení |
Nejen svítící strašidla na verandě....ale i doma to voní tradičně dýní.
Jelikož je období Halloweenu a vydlabávání dýní, říkal jsem si, že se sem hodí recept, který vám pomůže využít vnitřky dýní, které teď slouží jako svítící strašidla na verandě.
Postup: Předčištěnou zeleninu s rozmarýnem a chilli papričku podusíme do změknutí. Mezitím vaříme v zeleninovém vývaru na kostky nakrájenou dýni, po 15 minutách k ní přidáme podušenou zeleninu a cca 1 hodinu vaříme do měkka. Vyndáme snítku rozmarýnu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, curry kořením a zjemníme smetanou.
Doporučujeme: Servírujte polévku s opraženými dýňovými semínky a nočkem zakysané smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI