Ingredience: | |||||
cibule | 1 ks | velká mrkev | 2 ks | malý celer | 1 ks |
dýně Hokkaido | 1/2 ks | zeleninový vývar | 3/4 l | muškátový oříšek | špetka |
pepř | špetka | olej | trochu | mrkev, petržel | na krutony |
Na podzim koupíte dýni téměř na každém rohu a je mnoho možností co si z dýně připravit. Jedním z nejvíce připravovaných pokrmů je právě dýňová polévka.
Na oleji jsem osmahla nadrobno nakrájenou cibuli, přidala na kostičky pokrájenou zeleninu a chvilku restovala. Poté jsem to zalila zeleninovým vývarem a vařila, dokud zelenina nebyla měkká. Nakonec jsem do polévky přidala trochu muškátového oříšku s pepřem a rozmixovala tyčovým mixérem.
Krutony: opečená mrkev a petržel.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI