Dýňová polévka zpět

Ingredience:
cibule1 ksvelká mrkev2 ksmalý celer1 ks
dýně Hokkaido1/2 kszeleninový vývar3/4 lmuškátový oříšek špetka
pepř špetkaolej trochumrkev, petržel na krutony
cibule 1 ks, velká mrkev 2 ks, malý celer 1 ks, dýně Hokkaido 1/2 ks, zeleninový vývar 3/4 l, muškátový oříšek špetka, pepř špetka, olej trochu, mrkev, petržel na krutony

Příprava

Na podzim koupíte dýni téměř na každém rohu a je mnoho možností co si z dýně připravit. Jedním z nejvíce připravovaných pokrmů je právě dýňová polévka.

Na oleji jsem osmahla nadrobno nakrájenou cibuli, přidala na kostičky pokrájenou zeleninu a chvilku restovala. Poté jsem to zalila zeleninovým vývarem a vařila, dokud zelenina nebyla měkká. Nakonec jsem do polévky přidala trochu muškátového oříšku s pepřem a rozmixovala tyčovým mixérem.

Krutony: opečená mrkev a petržel.

2014-11-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI