Dýňová polévka s cuketou, petželkou, tuřínem a jarní cibulkou zpět

Ingredience:
České Ghíčko nebo jiný tuk dle potřebymáslová dýně285 gcuketa80 g
petržel1 kstuřín120 gkmín dle chuti
jarní cibulka1/2 ksvoda1 lhimalájská sůl dle chuti
České Ghíčko nebo jiný tuk dle potřeby, máslová dýně 285 g, cuketa 80 g, petržel 1 ks, tuřín 120 g, kmín dle chuti, jarní cibulka 1/2 ks, voda 1 l, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Až nebudete vědět co s přebytky dýně ze zahrádky, určitě ji využijte do polévky, má nezaměnitelnou a příjemnou chuť.

Máslovou dýni a cuketu oloupeme, vydlabeme. Očistíme si petržel s tuřínem. 
Na Ghí orestujeme pokrájenou máslovou dýni, cuketu, petržel, tuřín, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku, krátce prohřejeme. Při podávání můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.

2016-05-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI