Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | mrkev | 3 ks | petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks | pomeranč - šťáva z něj | 1 ks | menší dýně | 1/2 ks |
bobkový list | 1 ks | hovězí vývar | 1,5 l | sůl | dle chuti |
pórek na ozdobení | dle potřeby | plátky pomeranče | dle potřeb | loupaná konopná semínka | 1 lžíce |
mandlové mléko, případně jogurt či smetana | dle potřeby | ||||
Vývar: | |||||
hovězí maso nebo kosti | dle potřeby | voda | dle potřeby | velká cibule | 1 ks |
mrkev | 2 - 3 ks | sůl | dle chuti |
Dýně je surovina, která v současné době nesmí chybět v žádné domácnosti. Dýně má všestranné využití a polévka z ní může mít nekonečno možných chutí. Já jsem měla chuť na sladkou variaci polévky, a jelikož mi manžel dovezl čerstvé pomeranče, neváhala jsem ani chvilinku a použila jsem šťávu z pomeranče právě na dochucení polévky. Konopné semínko je bohatým zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin a obsahuje spoustu dalších cenných živin, zdravé tuky nesmí v podobě Ghí chybět, úžasná polévka, která nás v tom škaredém počasí příjemně zahřála a zároveň vrátila zpět do léta svojí hravou veselou barvou.
Než se pustíme do samotné přípravy polévky, bude zapotřebí připravit vývar. Do hrnce nandáme hovězí kosti nebo maso, osolíme, přidáme 2 velké mrkve, 1 cibuli, vaříme přibližně 1,5-2 hodiny.
Když máme vývar uvařený, přecedíme jej a využijeme k přípravě polévky.
Na ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, očištěnou, vydlabanou, pokrájenou máslovou dýni. Vše společně prohřejeme. Prohřátou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme bobkový list. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, vyjmeme bobkový list, zeleninu rozmixujeme, přidáme šťávu z pomeranče dle vlastní chuti, dosolíme, případně zjemníme jogurtem či smetanou, já použila mandlové mléko.
Před servírováním jsem polévku ozdobila pokrájeným pórkem, měsíčky oloupaného pomeranče a konopným semínkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI