Dýňová polévka s hruškou, petrželkou, cibulí, pórkem, citronovým tymiánem a citronem zpět

Ingredience:
malá dýně Hokaido1/2 kspetržel1 ksmenší cibule1 ks
citronový tymián dle chutihruška1 kspórek40 g
citronová šťáva pár kapekvoda1 l
malá dýně Hokaido 1/2 ks, petržel 1 ks, menší cibule 1 ks, citronový tymián dle chuti, hruška 1 ks, pórek 40 g, citronová šťáva pár kapek, voda 1 l

Příprava

Dýně je mojí oblíbenou surovinou ať už na sladko či slano, používám ji, kde se dá, do polévek, moučníků, omáček, prostě všude. Polévky jsou naše oblíbené, máme je denně, já se ji tentokrát rozhodla připravit na sladko. Navíc k nám dorazila pořádná zásoba Českého Ghíčka a vařit s ním je radost.

Dýni oloupeme, vyjmeme semínka, nakrájíme na kostky, stejně tak oloupeme, pokrájíme petržel a cibuli. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou dýni, petržel, prohřejeme, zalijeme vodou, přidáme citronový tymián. Před koncem vaření přidáme oloupanou, pokrájenou hrušku, kterou jsme zbavili jádřinců a pórek, povaříme 5 minut. Následně již jen rozmixujeme dohladka a dochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme.
Další možností dochucení této polévky je přidat na zjemnění mandlové mléko, případně bílý jogurt či smetanu.

2016-09-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI