Dýňová polévka s meduňkou zpět

Ingredience:
dýně Hokaido900 - 1000 gcibule1 ksčesnek2 - 3 stroužky
čerstvá meduňka dle chutizakysaná smetana (tvaroh) dle chutidrcený kmín dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
máslo dle potřebykrutony dle potřeby
dýně Hokaido 900 - 1000 g, cibule 1 ks, česnek 2 - 3 stroužky, čerstvá meduňka dle chuti, zakysaná smetana (tvaroh) dle chuti, drcený kmín dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby, krutony dle potřeby

Příprava

Dýňová polévka s chutí meduňky, zjemněná zakysanou smetanou.

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně Hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.

Když je dýně měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla. 

Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

2017-08-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI