Dýňová polévka s pečeným česnekem zpět

Ingredience:
menší dýně hokkaido2 ksčesnek1 paličkaextra panenský olivový olej trochu
máslo30 gcibule1 ksmořská sůl špetka
pepř špetkasmetana150 ml
menší dýně hokkaido 2 ks, česnek 1 palička, extra panenský olivový olej trochu, máslo 30 g, cibule 1 ks, mořská sůl špetka, pepř špetka, smetana 150 ml

Příprava

Nevím jak vám, ale mně toto sychravé podzimní počasí moc nesvědčí. 

Pro zahřátí nejen těla, ale i černobílých myšlenek vám poslouží tato vynikající dýňová polévka!

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Dýně rozpulte a vydlabejte semínka. Půlky dýně nakrájejte na větší díly. Kousky dýně vložte na plech. Kousky dýně osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Plech vložte do trouby. Po 20 minutách přidejte k dýni stroužky česneku z jedné paličky. Pečte dalších 15 - 20 minut. Jak bude dýně i stroužky česneku měkké, vyndejte plech z trouby. Do většího hrnce dejte roztopit kousek másla. K němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidejte do hrnce upečenou dýni s česnekem. Orestujte a zalijte 2,5 až 3 litry vody. Nechte tak 15 - 20 minut povařit. Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem. Měla by vzniknout polévka hustší konzistence. Do rozmixované polévky přilijte smetanu a na plotně ještě celou polévku zahřejte. Pro zjemnění můžete přidat ještě kousek másla. Podle chuti dosolte a dopepřete a můžete ihned podávat!

2014-01-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI