Dýňová polévka s pohankou a listy řepy zpět

Ingredience:
máslová dýně200 gřapíkatý celer90 gpetržel40 g
mrkev1 kspohankové vločky2 hrstilisty řepy "Býčí krev" - Fino hrst
Ghí bio dle potřebysůl dle chutimajoránka dle chuti
voda1,5 l
máslová dýně 200 g, řapíkatý celer 90 g, petržel 40 g, mrkev 1 ks, pohankové vločky 2 hrsti, listy řepy "Býčí krev" - Fino hrst, Ghí bio dle potřeby, sůl dle chuti, majoránka dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Právě se dívám z okna a ono zase sněží, to počasí si vážně dělá, co chce, konec dubna, venku rozkvetlé třešně, tak jen doufám, že se nám to počasí umoudří. Abychom se zahřáli připravila jsem dýňovou polévku s pohankou, která nejen prohřeje, ale zároveň posílí imunitu, listy červené řepy nám zase dodají antioxydanty a jsou bohaté na vitamíny C, A a minerální látky jako je vápník a železo.

Na ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pohankové vločky, které krátce povaříme a přidáme listy řepy. Listy řepy jsem pouze vhodila do právě odstavené polévky.

2016-04-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI