Ingredience: | |||||
máslová dýně | 200 g | řapíkatý celer | 90 g | petržel | 40 g |
mrkev | 1 ks | pohankové vločky | 2 hrsti | listy řepy "Býčí krev" - Fino | hrst |
Ghí bio | dle potřeby | sůl | dle chuti | majoránka | dle chuti |
voda | 1,5 l |
Právě se dívám z okna a ono zase sněží, to počasí si vážně dělá, co chce, konec dubna, venku rozkvetlé třešně, tak jen doufám, že se nám to počasí umoudří. Abychom se zahřáli připravila jsem dýňovou polévku s pohankou, která nejen prohřeje, ale zároveň posílí imunitu, listy červené řepy nám zase dodají antioxydanty a jsou bohaté na vitamíny C, A a minerální látky jako je vápník a železo.
Na ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pohankové vločky, které krátce povaříme a přidáme listy řepy. Listy řepy jsem pouze vhodila do právě odstavené polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI