Ingredience: | |||||
očištěná dýně hokaido nakrájená na kostky | 500 g | oloupaný batát nakrájený na kostky + 200 g oloupaného batátu nakrájeného na tenká kolečka | 200 g | olivový olej | trochu |
zeleninový vývar | 900 ml | česnek | 1 stroužek | dýňový olej | trochu |
vymačkaného citronu | cca 1/4 ks | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka |
dýňová semínka (můžete využít pímo ta z dýně, lepší jsou ale již semínka vyloupaná) | dle chuti |
Dýňová sezóna je neodmyslitelně spjatá s dýňovou polévkou. I já jsem letos svou první dýni využila k její přípravě. Obrovsky jsem se na ni těšila, ale chtěla jsem ji něčím ozvláštnit. Udělat ji tradičně a přitom trošku jinak. K dýni jsem přidala další oranžovou ingredienci a to batát, neboli sladkou bramboru. Recept také neobsahuje žádnou surovinu živočišného původu, takže je čistě rostlinný/veganský. Stejně tak je vhodný pro bezlepkáře. Prostě zdravá mňamka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI