Pečení dýně: | |||||
dýně Hokkaido | 600 g | oloupané zelené jablko | 200 g | rozmarýn | 3 snítky |
česnek | 4 stroužky | olivový olej | 3 lžíce | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti | ||||
Základ: | |||||
střední cibule | 1 ks | máslo | 30 g | olivový olej | 1 lžíce |
zeleninový vývar | 900 ml | bílé víno | 1 dcl | ||
Karamelizované jablko a ořechy: | |||||
máslo | 30 g | třtinový cukr | 2 lžičky | oloupané zelené jablko | 200 g |
vlašské ořechy | 2 hrsti |
Podzim nemám moc ráda, nicméně jedna věc nebo spíš jedno jídlo mě utěšuje. A tím je dýňová polévka! Každý rok, když začne padat listí, tuto polévku vařím. A ne jednou! Ale hned několikrát do měsíce. Je totiž skvělá a vždy na ni mám největší chuť zrovna, když je pochmourno.
Bohužel se ale stává, že když nějaké jídlo jíte častěji, velmi rychle se jej přejíte. A tak se snažím vymýšlet nové a nové recepty a alternativy, aby pro mě tato skvostná záležitost byla stále překvapující. Tentokrát jsem tedy vyzkoušela kombinace dýně a jablek.
Pečení dýně
Základ
Karamelizované jablko a ořechy
Podávejte tak, že krém nalijte naběračkou do talíře, na hladinu opatrně položte plátky jablek a ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI