Ingredience: | |||||
máslová dýně | 1/2 ks | kedlubna | 1 ks | šalotka | 2 ks |
olivový olej | 2 lžíce | žlutá kari pasta | 1 lžička | limetové listy (Kaffir lime) | 2 ks |
mletý koriandr | 1/2 lžičky | česnek | 2 stroužky | tamari omáčka | 1 lžíce |
rybí omáčka | 1 lžíce | vývar | 800 ml | kokosové mléko | 200 ml |
sůl | dle chuti | černý sezam a čerstvý koriandr | k podávání |
Dnes jsem měla chuť na něco ostřejšího a zároveň potřebovala zpracovat zbytky zeleniny. Tak jsem trochu zaimprovizovala a vznikla tahle pikantní lahodná dobrota. Začínám tu východní kuchyni a koření milovat čím dál víc.
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou šalotku. Když začne zlátnout, přidáme k ní lžičku kari pasty a dobře rozmícháme. Přisypeme na malé kostičky nakrájenou dýni a kedlubnu a pár minut společně opékáme. Zalijeme kokosovým mlékem, vývarem a přidáme limetové listy, koriandr a prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec polévku dobře rozmixujeme dohladka, přidáme rybí a tamari omáčku a případně dosolíme. Na talíři posypeme semínky černého sezamu a nasekaným čerstvým koriandrem (ten jsem bohužel neměla, tak jsem ozdobila alespoň petrželkou).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI