Dýňovo-kedlubnový krém po asijsku zpět

Ingredience:
máslová dýně1/2 kskedlubna1 ksšalotka2 ks
olivový olej2 lžícežlutá kari pasta1 lžičkalimetové listy (Kaffir lime)2 ks
mletý koriandr1/2 lžičkyčesnek2 stroužkytamari omáčka1 lžíce
rybí omáčka1 lžícevývar800 mlkokosové mléko200 ml
sůl dle chutičerný sezam a čerstvý koriandr k podávání
máslová dýně 1/2 ks, kedlubna 1 ks, šalotka 2 ks, olivový olej 2 lžíce, žlutá kari pasta 1 lžička, limetové listy (Kaffir lime) 2 ks, mletý koriandr 1/2 lžičky, česnek 2 stroužky, tamari omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, vývar 800 ml, kokosové mléko 200 ml, sůl dle chuti, černý sezam a čerstvý koriandr k podávání

Příprava

Dnes jsem měla chuť na něco ostřejšího a zároveň potřebovala zpracovat zbytky zeleniny. Tak jsem trochu zaimprovizovala a vznikla tahle pikantní lahodná dobrota. Začínám tu východní kuchyni a koření milovat čím dál víc.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou šalotku. Když začne zlátnout, přidáme k ní lžičku kari pasty a dobře rozmícháme. Přisypeme na malé kostičky nakrájenou dýni a kedlubnu a pár minut společně opékáme. Zalijeme kokosovým mlékem, vývarem a přidáme limetové listy, koriandr a prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec polévku dobře rozmixujeme dohladka, přidáme rybí a tamari omáčku a případně dosolíme. Na talíři posypeme semínky černého sezamu a nasekaným čerstvým koriandrem (ten jsem bohužel neměla, tak jsem ozdobila alespoň petrželkou).

2016-05-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI