Dýňový krém se slaninovými chipsy zpět

Ingredience:
dýně Hokaido1 ksbrambory3 - 4 ksstřední cibule2 ks
česnek6 - 8 stroužkůsůl špetkapepř špetka
olivový olej trochučerstvý tymián špetkasmetana na šlehání dle potřeby
máslo oříšekmuškátový oříšek špetka
dýně Hokaido 1 ks, brambory 3 - 4 ks, střední cibule 2 ks, česnek 6 - 8 stroužků, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu, čerstvý tymián špetka, smetana na šlehání dle potřeby, máslo oříšek, muškátový oříšek špetka

Příprava

Opět přichází sezóna dýní, a proto vyzkoušejte tento recept....

Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimetrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 20 minut. Po 20-ti minutách přidáme oloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Pečeme opět cca 20 minut. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem. Když je vše upečené a uvařené, přendáme do hrnce (brambory i s vodou, ve které se vařily a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem. Polévku zahřejeme a dochutíme (sůl, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.

2014-08-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI