Ingredience: | |||||
sádlo (olej) | 3 lžíce | česnek | 3 stroužky | hladká mouka (špaldová) | 2 lžíce |
majoránka, tymián | 1 lžička | hlíva ústřičná | 400 g | mletá paprika | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř mletý | dle chuti | vepřový vývar | 1 l |
chilli paprička | dle chuti |
Úžasná, levná a rychlá verze, která je od originálu téměř k nerozeznání. Hlíva v tomto případě skvěle nahradí maso.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a na mírném plameni na něm osmahneme cibuli. Vložíme hlívu a tymián a za občasného míchání opékáme dalších 10 minut.
Přidáme mletou papriku a chilli papričku, promícháme a ještě minutu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražíme světlou jíšku a necháme ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmícháme do polévky a necháme pár minut povařit.
Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI