Fazolkovo-cuketová polévka zpět

Ingredience:
mungo fazolky v suchém stavu1/2 hrnkucuketa200 gcibule1 ks
mrkev1 ksbrambora1 ksčesnek2 stroužky
saturejka hrstkatymián hrstkaumeoce1 lžíce
zakysaná smetana2 lžícevoda nebo vývar1,5 lČeské Ghíčko nebo máslo dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
mungo fazolky v suchém stavu 1/2 hrnku, cuketa 200 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, brambora 1 ks, česnek 2 stroužky, saturejka hrstka, tymián hrstka, umeoce 1 lžíce, zakysaná smetana 2 lžíce, voda nebo vývar 1,5 l, České Ghíčko nebo máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem se pustila do zpracovávání lednicových zbytků a to je, jak známo, nejlepší vaření (smích). A to se i potvrdilo, polévka je skvělá a i dcera snědla plný talíř.

Den předem si namočíme mungo fazolky do studené vody. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté k ní přihodíme nakrájenou mrkev, česnek, bramboru a cuketu. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V té chvíli přidáme scezené fazolky, přilijeme vodu a přisypeme čerstvé bylinky. Vaříme do změknutí fazolí, solíme až na závěr! Po vypnutí polévky, dochutíme solí, pepřem, umeoctem a zakysanou smetanou. Vše společně rozmixujeme a podáváme.

2016-07-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI