Fazolová fajrovačka s červenou řepou zpět

Ingredience:
červené fazole ve slaném nálevu1 konzervapórek1 hrstmrkev nakrájená na kolečka1 ks
celer nakrájený na kostičky200 gvětší cibulka nakrájená na kostičky1 ksmenší rajčátko zbavené slupky (nakrájené na osminky)3 ks
větší červená řepa (pečená hodinu v alobalu potřeném olejem)1 ksčesnek1 stroužeksádlo2 lžíce
hovězí nebo uzený vývar2 lrajský protlak2 lžícejemně pokrájený špek50 g
sůl špetkapepř špetkamletý kmín špetka
bobkový list uzená paprika špetka
červené fazole ve slaném nálevu 1 konzerva, pórek 1 hrst, mrkev nakrájená na kolečka 1 ks, celer nakrájený na kostičky 200 g, větší cibulka nakrájená na kostičky 1 ks, menší rajčátko zbavené slupky (nakrájené na osminky) 3 ks, větší červená řepa (pečená hodinu v alobalu potřeném olejem) 1 ks, česnek 1 stroužek, sádlo 2 lžíce, hovězí nebo uzený vývar 2 l, rajský protlak 2 lžíce, jemně pokrájený špek 50 g, sůl špetka, pepř špetka, mletý kmín špetka, bobkový list , uzená paprika špetka

Příprava

Výborná je se lžící zakysané smetany....

Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření, celý pepř, rajčata a nadrobno pokrájený česnek. Po 20 minutách do polévky vložíme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a pórek, přilijeme rajský protlak a k samému konci pak fazole i s nálevem a uzenou papriku. Krátce provaříme, osolíme podle chuti, vyjmeme koření a podáváme.

Poznámka:
Do polévky můžeme ke konci přidat i vařené brambory.
Máte-li rádi hustší polévky, přidejte středně tmavou zásmažku z mouky a másla.

2013-12-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI