Ingredience: | |||||
červené fazole ve slaném nálevu | 1 konzerva | pórek | 1 hrst | mrkev nakrájená na kolečka | 1 ks |
celer nakrájený na kostičky | 200 g | větší cibulka nakrájená na kostičky | 1 ks | menší rajčátko zbavené slupky (nakrájené na osminky) | 3 ks |
větší červená řepa (pečená hodinu v alobalu potřeném olejem) | 1 ks | česnek | 1 stroužek | sádlo | 2 lžíce |
hovězí nebo uzený vývar | 2 l | rajský protlak | 2 lžíce | jemně pokrájený špek | 50 g |
sůl | špetka | pepř | špetka | mletý kmín | špetka |
bobkový list | uzená paprika | špetka |
Výborná je se lžící zakysané smetany....
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření, celý pepř, rajčata a nadrobno pokrájený česnek. Po 20 minutách do polévky vložíme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a pórek, přilijeme rajský protlak a k samému konci pak fazole i s nálevem a uzenou papriku. Krátce provaříme, osolíme podle chuti, vyjmeme koření a podáváme.
Poznámka:
Do polévky můžeme ke konci přidat i vařené brambory.
Máte-li rádi hustší polévky, přidejte středně tmavou zásmažku z mouky a másla.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI