Fazolová polévka zpět

Ingredience:
olivový olej2 lžícepikantní kvalitní klobása nakrájená na kolečka2 ksjarní cibulka nakrájená na kolečka i s natí3 ks
česnek nakrájený na tenká kolečka3 stroužkyvětší cherry rajčátka rozpůlenácca 10 kstmavé fazole2 plechovky
mražená, vařená nebo sterilovaná kukuřice2 lžícezeleninový / kuřecí vývar1 lpórek nakrájený na kolečkacca 1/4 ks
sůl špetkapepř špetkabalkánský sýr kousek
chilli papričky nasekané na drobno dle chutinasekaná čerstvá pažitka/petrželka, popř. obojí dle chuti
olivový olej 2 lžíce, pikantní kvalitní klobása nakrájená na kolečka 2 ks, jarní cibulka nakrájená na kolečka i s natí 3 ks, česnek nakrájený na tenká kolečka 3 stroužky, větší cherry rajčátka rozpůlená cca 10 ks, tmavé fazole 2 plechovky, mražená, vařená nebo sterilovaná kukuřice 2 lžíce, zeleninový / kuřecí vývar 1 l, pórek nakrájený na kolečka cca 1/4 ks, sůl špetka, pepř špetka, balkánský sýr kousek, chilli papričky nasekané na drobno dle chuti, nasekaná čerstvá pažitka/petrželka, popř. obojí dle chuti

Příprava

Rychlá a pikantní polévka, která zaručeně zahřeje!

Žádná velká gastronomie se zde nekoná, přesto si myslím, že tu má tato polévka své místo. Vznikla náhodou. Částečně jsem se nechala inspirovat v Kuchařce ze Svatojánu (kterou napsala vegetariánka a vidět ty klobásy, tak věřím, že ji klepne), částečně jsem si chtě nechtě prostě musela vystačit s tím, co bylo doma. A že toho tam poslední dobou až tak moc není. 

Takže jsem jednoho večera přemýšlela nad večeří tak urputně, až jsem si vzpomněla, že máme na půdě zásobu konzervovaných fazolí, ještě z doby, kdy jsme se připravovali na konec světa (ano, ano, dělali jsme si zásoby).

Vzala jsem tedy hrnec, přitáhla z půdy fazole a začala vařit. No světe div se, vznikla polévka, která se fakt povedla.

Postup nemůže být snadnější. V hrnci na olivovém oleji orestujte nakrájené klobásy, přidejte mrkvičku a opékejte cca 4 minuty. Po čtyřech minutách přisypte jarní cibulku a česnek a ještě krátce orestujte, aby se česnek hezky rozvoněl. V tuto chvíli do hrnce přijdou i půlky rajčat.

Fazole slijte a přidejte do hrnce, stejně tak kukuřici a vše zalijte vývarem. Polévku nechte cca 10 minut převařit, přisypte pórek, dosolte, dopepřete (pokud jsou rajčata kyselá, nebojte se přidat i špetičku cukru) a můžete podávat.

Polévku servírujte sypanou balkánským sýremrozmíchaným pomocí vidličky s nasekanou chilli papričkou a bylinkami.

Dobrou chuť!

2015-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI