Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | fazole adzuki | 130 g | střední mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer | 50 g | menší petržel | 1 ks | česnek | dle chuti |
tymián | dle chuti | sůl | dle chuti | voda | dle potřeby |
řasa Kombu | velikost poštovní známky |
Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.
Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole a dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka.
Mořské řasy napomáhají lepšímu trávení, polévku můžeme dochutit majoránkou a česnekem, chuť je rovněž výborná fantazii se meze nekladou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI