Ingredience: | |||||
olivový olej | 2 lžíce | menší cibule | 1 ks | fenykl | 2 velké bulvy |
česnek | 2 stroužky | zeleninový vývar | 600 ml | namleté mandle | 2 lžíce |
smetana 33% | 100 ml | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
kardamom | špetka |
Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jek do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI