Francouzská cibulové polévka zpět

Ingredience:
cibule (250 g bílé + 100 g červené)350 gmáslo50 gsuché bílé víno100 ml
kuřecí vývar1 ltřtinový cukr1 lžičkabobkový list1 ks
hladká mouka1 lžícesůl dle chutibílý pepř dle chuti
cibule (250 g bílé + 100 g červené) 350 g, máslo 50 g, suché bílé víno 100 ml, kuřecí vývar 1 l, třtinový cukr 1 lžička, bobkový list 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti

Příprava

Pravou cibulačku jsem ochutnala jen párkrát ve francouzské restauraci. Takže když se u nás doma objevilo kvalitní bílé víno a navíc ještě spousta cibule z farmářské bedýnky, bylo jasno.

Cibuli si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi s nepřilnavým povrchem si necháme rozpustit máslo a přidáme všechnu cibuli. Na nejnižším stupni restujeme alespoň 1 hodinu. Doporučuji opravdu nespěchat, polévka vám to vrátí na chuti. Za občasného promíchání opékáme dozlatova. Ke konci posypeme lžičkou cukru a cibuli necháme zkaramelizovat. Zaprášíme lžící mouky, pořádně promícháme a zalijeme bílým vínem. Pár minut provaříme, aby se odpařil alkohol, a nakonec přilijeme vývar. Přidáme bobkový list, ochutíme solí a pepřem a společně vaříme ještě asi 15 minut. Polévku jsem podávala samotnou, protože jsme měli vydatný oběd. Ale nejlépe chutná s plátky francouzské bagety, posypané sýrem a zapečené.

2016-04-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI