Ingredience: | |||||
brambory | 4 ks | tenké párky (frankfurtské) | 4 ks | mrkev | 2 ks |
cibule | 1 ks | vývar | 1 l | mléko | 100 ml |
mouka (jáhlová) | 2 lžíce | kmín | 1 lžička | sladká paprika | 1 lžíce |
olej | 3 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti | majoránka | dle chuti | čerstvá petrželka | dle chuti |
Polévku jsem obohatila o mrkev a brambory, aby to nebyla jen voda s moukou a párkem. Nevím proč, ale naše děti ji milují, i když doma jsem ji vařila poprvé. No jo, hlídání je potřeba a občas i já musím zamhouřit oko. A když se doma vyskytly párky, řekla jsem si, že jim ji tedy uvařím, samozřejmě ve své verzi. Prvně pryč z talíře byl párek, a až pak ten zbytek (smích).
Oloupejte brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájejte na kostky, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibulku, pozvolna asi 15 minut. Přisypte papriku, nechte zavonět a zalijte. Přidejte brambory, kmín, sůl, pepř a vařte, dokud nebudou brambory poloměkké. Pak přidejte mrkev a párek nakrájený na kolečka. Rozmíchejte mouku v mléce, abyste tam neměli hrudky a za stálého míchání přilévejte do polévky, kterou jste přivedli k varu. Nechte dovařit, dokud nebudou brambory měkké. Dochuťte česnekem a majoránkou. Pokud máte čerstvou petrželku, určitě se ji nebojte přidat. Hotovo, dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI