Gazpacho zpět

Ingredience:
olivový olej150 mlbílý toustový chléb150 gcibule1 ks
oranžová paprika1 kssalátová okurka1 ksčesnek3 stroužky
rajčata300 gpažitka hrstkabylinky hrstka
tmavý třtinový cukr dle chutisůl špetkapepř špetka
vinný ocet pár kapek
olivový olej 150 ml, bílý toustový chléb 150 g, cibule 1 ks, oranžová paprika 1 ks, salátová okurka 1 ks, česnek 3 stroužky, rajčata 300 g, pažitka hrstka, bylinky hrstka, tmavý třtinový cukr dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, vinný ocet pár kapek

Příprava

Studená polévka s bohatou historií a mnoho lokálními i individuálními variantami....

Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme jader. Vyzrálá a šťavnatá rajčata musíme předtím krátce spařit. Papriky péct asi 8 minut pod grilem a krátce zabalit do mikrotenové fólie, aby změkly.

Nakrájíme zeleninu na malé kousky a vložíme do velké nádoby. Přidáme rozmočený bílý chléb, prolisovaný česnek, na jemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, trochu cukru. Zalijeme olivovým olejem a nahrubo rozmixujeme ponorným mixérem. Pak ještě dochutíme  vinným octem, případně zředíme vodou a gazpacho umixujeme dohladka. Nakonec gazpacho dochutíme bylinkami, zejména bazalkou.

Vychlazené gazpacho se podává s rozmanitými přílohami, které si střídavě vkládáme do polévky. Mohou to být krutony, kousky šunky, sýra, olivy, nahrubo nasekaná vařená vejce, naťová cibulka, kousky mladé cukety, rajčat, papriky, okurky. Záleží na chuti a fantazii. Může to být lehká a příjemná letní večeře na zahradě.

2014-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI