Ingredience: | |||||
mleté hovězí maso | 500 g | větší brambory | 6 ks | dobrá slanina | 100 g |
větší cibule | 3 ks | rajský protlak | 1 malá plechovka | červené víno | 100 ml |
pepř | špetka | sůl | dle chuti | mletý kmín | 1 lžička |
mletá sladká paprika | 4 lžičky | uzená mletá paprika | 1 lžička | majoránka | 2 lžičky |
jíška na zahuštění | dle chuti |
Sádlo rozpálíme v hrnci a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zatáhnout maso a na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme papriku, kmín, prolisovaný česnek, krátce osmahneme (ne dlouho, aby koření paprika a česnek nezhořkla), zarestujeme rajský protlak, přilijeme červené víno, necháme ho odvařit a základ zalijeme vodou nebo vývarem (vývarem ideálně). Vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je do měkka. Chceme-li polévku zahustit jíškou, přidáme ji a ještě 15 minut provaříme. Ke konci do polévky rozemneme majoránku a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI