Ingredience: | |||||
mleté hovězí maso | 400 g | velká cibule | 1 ks | červená paprika | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
petrželka (sušená) | 2 lžičky | majoránka (sušená) | 4 lžičky | česnek | 2 stroužky |
bobkový list | 2 listy | hřebíček | 1 ks | estragon (sušený) | 1/2 lžičky |
vývar | cca 750 ml | směs hraška (na zahuštění) | 2 lžíce | chilli paprička | 1 ks |
Gulášová polévka není podle někoho, kdo ví jak zajímavá, ale podle mě i taková ta klasická polévka může být i polévkou tak trochu jinou. U nás se tato polévka vaří poměrně často a určitě není jen tak obyčejná. Přidáváme do ní, kromě klasické majoránky i jiné koření, díky kterému nejen úžasně a nezvykle voní, ale především chutná.
Nejprve si nakrájíme najemno cibulku. V hrnci ji na oleji zesklovatíme a pak přidáme mleté maso a osmahneme. Zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme koření a bylinky (petrželku, 2 lžičky majoránky, bobkový list hřebíček, estragon) a stroužky česneku. Zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut. Poté opatrně otevřeme a vyndáme bobkový list a hřebíček a stroužky česneku (kdo chce, tak česnek propasíruje a vrátí zpět). Přidáme zbývající majoránku, a pokud je třeba, dosolíme a dopepříme. Zahustíme hraškou, dle návodu tj. rozmíchanou ve troše vody a provaříme cca 10 minut.
Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou, a pokud nevadí pálivé, tak nasekanou chilli paprikou. Podáváme s uvařeným bramborem nebo pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI